Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Facebook Instagram Twitter Zavřít
DOMŮ
OFFICE RETAIL RENOVATION SERVICES REFERENCE
NOVINKY KONTAKT

Ve zdravém těle zdravý duch

Důležitá část pracovního dne, ať už v kanceláří či u vás doma, je udržení se stále fit a v pohodě. Proto máme pro vás pár triků a způsobů, jak se během dne na vašem pracovišti protáhnout a zbystřit své smysly.

KRK A ZÁTYLEK

Tlačení hlavy dozadu
Pohodlně se usaďte do vaší židle a neopírejte se zády o opěradlo. Jednou rukou se chyťte za bradu a jemně na ni tlačte. Tento cvik držte přibližně 5 vteřin a poté se uvolněte. Tento cvik opakujte 5x po sobě.

Protažení hlavy a krku
Pohodlně se usaďte a zády se neopírejte o opěradlo. Hlavu nahněte na levou stranu a levou ruku přiložte na pravý spánek a zvolna tlačte hlavu k levému rameni. To samé udělejte i na stranu pravou, kde chytnete levý spánek pravou rukou a táhněte hlavu k pravému rameni. Cvik opakujte 3x.

DLANĚ A ZÁPĚSTÍ

Cvik I.
Pohodlně se usaďte a narovnejte záda, kterými se neopírejte o opěradlo. Dlaně spojte před trupem a lokty dejte do úrovně ramen. Prsty roztáhnětě a otáčejte předloktím ve směru těla. Cvik držte 5 vteřin a opakujte 5x.

Cvik II.
Usaďte se rovně a pohodlně na židli. Záda neopírejte o opěradlo židle. Narovnejte jednu ruku a zvedněte ji před sebe, přičemž dlaň a prsty ohněte směrem dolů. Druhou rukou mírně tlačte na dlaň, prsty a zápěstí. Tento cvik aplikujte i na druhu ruku a opakujte ho pětkrát.

RAMENA

Protahování
Usaďte se rovně, pohodlně a zády se neopírejte o židli. Zvedněte jednu ruku nad hlavu a snažte se s nataženými prsty dosáhnout co možná nejvýše. V této poloze vydržte pět vteřin. Nezapomeňte rameno tlačit směrem dolů k tělu. Tento cvik proveďte i s druhou rukou. Cvičení opakujte 5x na každou ruku.

Semafor
Opět se pohodlně posaďte, narovnetjte záda, kterými se nedotýkejte židle. Upažte ruce. Poté jednu ruku přiložte na zátylek a druhou na záda a pokuste se ruce spojit. Hlídejte si ramena, aby se vám nezvedala nahoru - tlačte je dolů, ale nezapomínjte mít stále narovnaná záda. Tlačte ramena dolů. Tento cvik držte 5 vteřin a poté vyměňte strany. Cvik opakujte pětkrát.

TRUP

Ohýbání
Rozvně a pohodlně se posaďte a zády se neopírejteo  opěradlo židle. Dlaně položte na zátylek a ramena s lokty tlačte bokem od těla. Trup ohýbejte dopředu a lokty tlačte k sobě. Vydržte v této poloze cca 10 vteřin a poté se pomalu opět narovnejte do počáteční polohy a dlaně položte na kolena. Cvik proveďte pětkrát za sebou.

Otáčení trupu
Usaďte se na okraj židle a narovnejte se. Záda neopírejte se o židli. Dlaně položte na zátylek a lokty tlačte od sebe. Vydržte v této poloze pět vteřin a otáčejte trupem do stran. Vydržte tento cvik pět vteřin a poté se vraťte do vzpřímené pozice a dlaně položte na kolena. Cvik prvádějte na obě strany a opakujte pětkrát.

Zdroj RIM